Untitled Document

Een greep uit onze producten

» Pakketverzekering
» Motorverzekering
» Reisverzekering
» Uitvaartverzekering
» Rechtsbijstandverzekering
» Caravanverzekering
» Bestelautoverzekering
» Aansprakelijkheidverzekering

Bekijk ook eens

Brommerverzekering

Wanneer u vaak onderweg bent, valt het op dat het steeds drukker wordt op de Nederlandse wegen. Uiteraard houd u zoveel mogelijk rekening met andere weggebruikers en de geldende verkeersregels. Helaas...

 meer informatie
 Direct een offerte aanvragen


Risicoverzekering » vraag direct een offerte aan
Untitled Document

Korte omschrijving
Een overlijdensrisicoverzekering is een verzekering waarbij het verzekerde bedrag wordt uitgekeerd als de verzekerde gedurende de looptijd komt te overlijden. Vooraf bepaalt u zelf het verzekerde bedrag, net als de maximale looptijd van de verzekering.

Verdere specificaties
U kunt kiezen uit verschillende vormen van overlijdensrisicoverzekeringen.

  • De gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering. Hierbij verzekert u gedurende de gehele looptijd een vast kapitaal. Dit kapitaal wordt direct na overlijden van de verzekerde(n) uitgekeerd aan de begunstigden bijvoorbeeld uw partner, kinderen of erfgenamen. Hiervoor betaalt u gedurende de looptijd een vaste verzekeringspremie.
  • De lineair dalende overlijdensrisicoverzekering. Hierbij verzekert u gedurende de gehele looptijd een kapitaal dat per jaar met een gelijkblijvend bedrag afneemt.
  • De annuitair dalende overlijdensrisicoverzekering. Hierbij verzekert u gedurende de gehele looptijd een annuļtair dalend kapitaal. Het percentage waarmee dit kapitaal daalt ligt vrijwel altijd tussen de 4 en 8%. Opvallend is dat in de eerste jaren van de verzekering het verzekerd bedrag nauwelijks daalt, terwijl aan het eind van de looptijd het verzekerd kapitaal sterk afneemt.

Premie
De premie voor een overlijdensrisicoverzekering hangt o.a. af van de volgende factoren;

  • De leeftijd van de verzekerde
  • De looptijd van de verzekering
  • Het verzekerd bedrag en de vorm van de overlijdensrisicoverzekering. De premie voor een annuitair- of lineair dalende overlijdensrisicoverzekering is vaak gunstiger dan voor een gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering.

Bijzonderheden
De overlijdensrisicoverzekering wordt vaak gesloten in combinatie met een hypotheek of een ander soort financiering. Uiteraard kan deze verzekering ook prima dienst doen als er geen hypotheek of financiering is. De deskundige adviseurs van A-Verzekering kunnen u adviseren over de verschillende mogelijkheden, hoogte van het verzekerde bedrag en de looptijd van de overlijdensrisicoverzekering. 

Untitled Document
Fruto communicatie A-Verzekering is een onderdeel van A-Krediet Financiƫle Diensten bv. partners | disclaimer