Untitled Document

Een greep uit onze producten

» Uitvaartverzekering
» Aansprakelijkheidverzekering
» Rechtsbijstandverzekering
» Fietsverzekering
» Reisverzekering
» Pakketverzekering
» Risicoverzekering
» Bestelautoverzekering

Bekijk ook eens

Fietsverzekering

Wanneer u vaak onderweg bent, valt het op dat het steeds drukker wordt op de Nederlandse wegen. Uiteraard houd u zoveel mogelijk rekening met andere weggebruikers en de geldende verkeersregels. Helaas...

 meer informatie
 Direct een offerte aanvragen


Caravanverzekering » vraag direct een offerte aan
Untitled Document

Korte omschrijving
Deze verzekering dekt schade aan een caravan alsmede aan de daarbij behorende voortent/luifel en de inboedel door nagenoeg alle schadeoorzaken(behoudens door gebreken aan de caravan of de inboedel zelf). De caravan is gedurende een bepaalde periode na aanschaf tegen nieuwwaarde verzekerd, daarna- meestal na een periode van vaste afschrijving- tegen dagwaarde. De inboedel is tegen nieuwwaarde verzekerd. De verzekering geldt ook als de caravan aan een motorrijtuig is gekoppeld.

Verder specificaties
De verzekering is bedoeld voor particulier en recreatief gebruikte caravans. Voor zakelijk gebruik en voor permanente bewoning gelden doorgaans afwijkende voorwaarden. Vaak zijn er aparte varianten op deze verzekering voor stacaravans, waarbij dan ook bijgebouwtjes en tuinaanleg kunnen worden meeverzekerd. Reisbagage wordt in het algemeen uitdrukkelijk van de dekking uitgesloten.Bij casco-schade geldt doorgaans een eigen risico.

Premie
De premie voor de caravanverzekering wordt bepaald door een aantal factoren waaronder;

  • De nieuw- of dagwaarde van de caravan.
  • De (uitgebreide) dekking die voor de caravan gewenst is.
  • Het eventueel meeverzekeren van een voortent of luifel

Bijzonderheden
Diefstal van de gehele caravan is doorgaans alleen gedekt als aan speciale preventie-eisen is voldaan, zoals een disselslot en/of gedemonteerde wielen. Soms bestaat een aanvullende dekking voor de huur van een vervangende caravan gedurende de reparatieperiode bij een gedekte schade in de vakantieperiode. Veelal wordt een subsidiaire dekking voor het aansprakelijkheidsrisico gegeven, waarbij het WAM risico (verkeersrisico) nadrukkelijk is uitgesloten, dit is meestal gedekt op de WAM dekking van het trekkende voertuig.

Untitled Document
Fruto communicatie A-Verzekering is een onderdeel van A-Krediet Financiƫle Diensten bv. partners | disclaimer