Untitled Document

Een greep uit onze producten

» Autoverzekering
» Opstalverzekering
» Motorverzekering
» Risicoverzekering
» Bestelautoverzekering
» Fietsverzekering
» Uitvaartverzekering
» Brommerverzekering

Bekijk ook eens

Autoverzekering

Wanneer u vaak onderweg bent, valt het op dat het steeds drukker wordt op de Nederlandse wegen. Uiteraard houd u zoveel mogelijk rekening met andere weggebruikers en de geldende verkeersregels. Helaas...

 meer informatie
 Direct een offerte aanvragen


Opstalverzekering » vraag direct een offerte aan
Untitled Document

Korte omschrijving
Een verzekering die schade aan het woonhuis (bestemd voor particulier gebruik) dekt ontstaan door een met name genoemd gevaar. Een groot aantal gevaren is verzekerd (brand, ontploffing, blikseminslag, rook- en roetschade, storm inbraak en diefstal, diverse vormen van waterschade, aanrijding, vandalisme). Verzekerd is op basis van herbouwwaarde. Uitgesloten blijven oorzaken met een catastrofe-achtig karakter, zoals oorlogssituaties, atoomkernreacties en overstroming.

Verdere specificatie
Deze verzekering wordt ook wel brandverzekering genoemd naar het belangrijkste risico dat vroeger gedekt was of opstalverzekering. Inmiddels is de dekking zeer uitgebreid, al zijn er verschillen, die ook afhangen van woon- en leefomstandigheden. Beperkt zakelijk gebruik (praktijk aan huis) is doorgaans geen probleem mits dit gemeld wordt aan de verzekeraar. Naast het woonhuis zelf zijn doorgaans ook bijgebouwen, schuren, schuttingen e.d. verzekerd, alsmede (tegen minder gevaren) tuinaanleg. Fundamenten zijn niet altijd automatisch meeverzekerd. Glas kan vaak tegen een extra premie worden meeverzekerd.

Premie
De premie voor de opstalverzekering is afhankelijk van ligging en bouwaard en wordt uitgedrukt in een promillage van het verzekerd bedrag.

Bijzonderheden
Het verzekerd bedrag moet overeenstemmen met de volledige herbouwwaarde van het woonhuis. Is het verzekerd bedrag te laag, dan vindt in geval van schade pro rata (naar evenredigheid) vergoeding plaats. De deskundige adviseurs van A-Verzekering zijn graag bereid u te ondersteunen bij het bepalen van de herbouwwaarde van uw woning. Voor bijzondere situaties, zoals monumentenpanden, kunnen afwijkende premies/voorwaarden gelden.

Untitled Document
Fruto communicatie A-Verzekering is een onderdeel van A-Krediet Financiƫle Diensten bv. partners | disclaimer